Un Helvası(ウン ヘルワス)
Sevzeli Bulgur Pilavı(セブゼリ ブルグル ピラウ)
Cacık(ジャジュク)
Musakka(ムサカ)
Şekerpare (シェケルパレ)
Yoğurtlu Mantar Salatası (ヨーウルトゥル・マンタル・サラタス)
Tavuk Haşlama (タヴク・ハシュラマ)
Zeytinli Poğaça (ゼイティンリ・ポアチャ)
Cacık(ジャジュク)
Musakka(ムサカ)
Yoğurtlu Mantar Salatası (ヨーウルトゥル・マンタル・サラタス)
Kırımız Lahana Salatasi(クルムズ・ラハナ・サラタス)
Kereviz Salatası(ケレヴィズ・サラタス)
Zeytinyağlı Kabak Dolması(ゼイティンヤール・カバク・ドルマス)
Patılcan Ezmesi(パトゥルジャン・エズメシ)
Humus(フムス)
Karides Güveç(カリデシ・ギュヴェチ)
Karides Güveç (カリデシ ギュヴェチ)
Balık Buğrama (バルック・ブーラマ)
Balık Şiş (バルック・シシ)
Midiye Dolması (ミディイェ ドルマス)
Hamsi Kızartma (ハムシ・クザルトマ)
Musakka(ムサカ)
Tavuk Haşlama (タヴク・ハシュラマ)
Mutancana(ムタンジャナ)
Tavuk Sarması(タヴク・サルマス)
İzmir Köfte(イズミル・キョフテ)
Hünkar Beğendi (ヒュンキャル・ベエンディ"皇帝のお気に入り")
Beğendili Kebap (ベエンディリ・ケバプ)
İstim Kebabı (イスティム・ケバブ)
Zeytinli Poğaça (ゼイティンリ・ポアチャ)
Ispanaklı Börek(ウスパナクル・ボレッキ)
Kandil Ekmeği(カンディル・エクメイ)
Cevizli Ekmeği(ジェヴィズリ・エクメイ)
Peynirli Poğaça (ペイニルリ・ポアチャ)
Tırnak Pide (トゥルナク・ピデ)
Ramazan Pidesi (ラマザン ピデシ)
Bazlama (バズラマ)
Sevzeli Bulgur Pilavı(セブゼリ ブルグル ピラウ)
Zeytinyağlı Kabak Dolması(ゼイティンヤール・カバク・ドルマス)
Şehriye Pilav (シェフリイェ・ピラウ)
Nohutlu Pilav (ノフトゥル ピラウ)
Domatesli Pilav (ドマテスリ・ピラウ)
Kabak Dolması (カバック・ドルマス)
Lahana Dolması (ラハナ ドルマス)
Midiye Dolması (ミディイェ ドルマス)
Cacık(ジャジュク)
Mantar Çorbası(マンタル・チョルバス)
Mercimek Çortbası (メルジメキ・チョルバス)
Mahluta Çorbası (マフルタ チョルバス)
Cacık (ジャジュク)
Ezogelin Çorbası (エゾゲリン・チョルバス)
Sebze Çorbası(セブゼ・チョルバス)
Düğün Çorbası (デュウン チョルバス)
Un Helvası(ウン ヘルワス)
Şekerpare (シェケルパレ)
Sütlaç(シュトゥラチ)
Yoğurt Tatlısı(ヨーウルトゥ・タトゥルス)
Limonata(リモナタ)
Keşkül (ケシュキュル)
Muhallebili Kabak Tatlısı (ムハッレビリ・カバク・タトゥルス)
Şerbet (シェルベット)